НОВОСТИ НФСР

 

КАЛЕНДАРЬ НФСР

 

НФСР В ПРЕССЕ

 

НФСР В ХАРЬКОВЕ

 

ПРЕСС-КОНФЕРЕНЦИИ

 
ОРГАНИЗАТОР
 

 
СООРГАНИЗАТОР
 
 
ОФИЦИАЛЬНЫЙ ПАРТНЕР

 
 
 
ПАРТНЕРЫ
 
 
 
 
 
 

ИНФОРМАЦИОННЫЙ

ПАРТНЕР

 
 
 
ФЕСТИВАЛЬ-ПАРТНЕР
 
 

«Клас майбутнього» їде до української школи

01.04.2013

 


Переможець всеукраїнського конкурсу есе серед школярів виграв для своєї школи «Клас майбутнього» від Samsung.

 

Київ, Україна – 28 березня 2013 року – Оголошено підсумки конкурсу серед учнів середніх шкіл України в рамках соціальної ініціативи «Samsung назустріч знанням 2012-2013». Проект був організований компанією «Samsung Electronics Україна» за партнерської підтримки Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України України та при підтримці компанії БМС Техно.

 

Загальнонаціональний освітній проект «Samsung назустріч знанням» є частиною глобальної програми Samsung. Hope for Children. Він спрямований на підвищення якості освіти в навчальних закладах України та створення можливостей для використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі. Ця ініціатива також націлена на поглиблення знань учнів та вчителів у сфері ІКТ і, таким чином, на подолання так званої цифрової нерівності.

 

Проект відбувається в Україні вже сьомий рік. За попередні роки в ньому взяли участь більш ніж 5,7 тис. загальноосвітніх навчальних закладів (ЗНЗ) та було отримано більше 9 тис. конкурсних робіт, а нові комп'ютерні класи чи мультимедійні лабораторії встановлено в 44 загальноосвітніх навчальних закладах – переможцях конкурсу.

 

Цього разу традиційний для програми конкурс есе відбувався в два етапи: перший етап -  з 3 вересня до 23 листопада 2012 року, другий – з 15 грудня по 24 березня 2013 року. В його рамках учням ЗНЗ України було запропоновано написати невелике есе на тему «Інноваційні технології – краще життя». Зміст есе демонстрував бачення та міркування школярів про те, як інноваційні технології спрощують життя, допомагають у навчанні, відкривають абсолютну свободу для творчості та самореалізації.

 

Сьомий сезон «Samsung назустріч знанням» викликав значний інтерес, зібравши рекордну кількість есе – 2 399 із 1 617 ЗНЗ з усієї України.

 

За результатами першого етапу експертне журi обрало десять есе, автори яких отримали індивідуальні призи. Авторами двох найкращих есе, що вийшли до фіналу конкурсу, було визнано 16-річну Тетяну Устинову з міста Маріуполя та 14-річну Антоніну Рахману з міста Новгород-Сіверського. У своєму есе Тетяна запропонувала ідею віртуального співрозмовника на основі штучного інтелекту, який міг би підтримувати підлітків порадами в складних ситуаціях. Есе Антоніни присвячене впливу інноваційних технологій на всі сфери нашого життя та прогнозам на майбутнє. В якості індивідуальних призів фіналістки отримали інноваційні пристрої Samsung GALAXY Note.

Згідно з умовами другого етапу конкурсу, загальноосвітня школа № 68 у Маріуполі та гімназія № 1 у Новгород-Сіверському, учениці яких вийшли до фіналу, отримали від організаторів цифрові мультимедійні лабораторії Samsung у складі LED-телевізора Samsung UE40ES6307, двох ноутбуків Samsung 300V5A, двох планшетів Samsung GALAXY Tab 2 10.1 та двох цифрових фотокамер Samsung WB150F.

 

Команда кожної зі шкіл підготувала відеопрезентації соціально-орієнтованих проектів із застосуванням інноваційних продуктів і технологій Samsung на основі ідей есе Тетяни Устинової та Антоніни Рахмани. Відеопрезентації кожної школи були розміщені на офіційній сторінці Samsung у соціальній мережі Facebook, де користувачі віддали більш ніж 70 тис. голосів у підтримку відео.

 

За підсумками голосування абсолютним переможцем конкурсу «Samsung назустріч знанням 2012-2013» стала гімназія № 1 з Новгород-Сіверського з проектом «Віртуальне навчання». Вона й здобула головний приз проекту – унікальний «Клас майбутнього», який складається з електронної дошки, двадцяти ноутбуків для учнів, ноутбука та планшетного комп’ютера для вчителя, а також багатофункціонального пристрою Samsung. Клас буде підключено до мережі Інтернет і забезпечено необхідним ПЗ. «Клас майбутнього» від Samsung – це не просто набір продуктів компанії, а й освітній інструмент, який допоможе перетворити навчання на захоплюючий процес і дозволить як учням, так і вчителям розкрити свої таланти та реалізувати творчі наробітки.

 

Крім того, до десятки авторів найкращих есе, що отримали індивідуальні призи, увійшли:

  • Номінація «Головний винахідник проекту»: Данило Авдєєв, 16 років, місто Олександрія (Кіровоградська обл.), за проект енерговідновлюючого покриття для злітно-посадочних смуг для автономного функціонування аеропортів.
  • Номінація «Мрійник проекту»: Наталія Марків, 15 років, місто Ходорів (Львівська обл.), за проект «розумної» школи майбутнього з віртуальними класами й інноваційним обладнанням.                      
  • Номінація «Активіст проекту»: Ян Гордієнко, 14 років, місто Краматорськ (Донецька обл.), за есе, присвячене застосуванню IT-технологій у дистанційному навчанні школярів.
  • Номінація Samsung Green Award: Олена Катрич, 17 років, місто Горлівка (Донецька обл.), за проект екологічно чистого «розумного» будинку, що працює на сонячній енергії.      
  • Номінація «Реаліст проекту»: Анастасія Кишенюк, 14 років, місто Львів, за найбільш реалістичну оцінку існуючих технологій та їх можливостей.
  • Номінація «Автор бестселера»: Марія Білик, 15 років, місто Черкаси, за ідею «розумного» автономного автомобіля без водія.      
  • Номінація «Супертехнік»: Олександра Дідковська,    16 років, місто Радомишль  (Житомирська обл.), за ідею акумулятора для смартфона, який заряджається від тертя рук і теплого повітря.
  • Номінація «Майбутнє ІТ»: Максим Підковенко, 10 років, с. Шевченко (Херсонська обл.), за щире бажання спростити життя своєї родини за допомогою новітніх гаджетів.

«Samsung Electronics Україна» – активний прихильник ідеї корпоративної соціальної відповідальності, яка закладена у місії компанії. Адже лідерство для Samsung – це не лише значні частки на ринку та довіра споживачів, а й активна участь у формуванні щасливого суспільства здорових і успішних громадян. Тому Samsung Electronics робить масштабні соціальні інвестиції в Україну, яка є одним з ключових регіонів для нашої компанії. Ми реалізуємо в Україні одразу декілька соціальних ініціатив у чотирьох основних напрямах: спорт, охорона здоров'я, освіта та сучасне мистецтво. Одна з найуспішніших серед цих ініціатив – «Samsung назустріч знанням», – коментує президент компанії «Samsung Electronics Україна» Юнсеб Лі. Завдяки таким проектам, як «Samsung назустріч знанням», ми маємо можливість інвестувати в майбутнє, виховуючи людей нового, проактивного покоління. Це сприяє реальному розкриттю інтелектуального потенціалу молоді, яка є головним активом країни, що забезпечить її соціальне й економічне процвітання в майбутньому».

 

«Проект «Samsung назустріч знанням» – чудовий приклад того, яким чином можуть об'єднуватися представники бізнесу, суспільства та влади для вирішення існуючих проблем і покращення якості освіти в найближчій перспективі, – зазначив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник. – Одним із пріоритетів розвитку загальної середньої освіти в Україні є впровадження сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. І нам дуже приємно, що соціально відповідальні компанії з цієї сфери приділяють велику увагу розвитку інтелектуального потенціалу молоді. Разом ми зможемо не тільки швидше досягти поставлених цілей, а й запропонувати нашим нащадкам ще більше можливостей».

 

 

Samsung Electronics Co., Ltd. — світовий лідер в області виробництва напівпровідників, телекомунікаційного та цифрового медіа, а також у сфері технологій цифрової конвергенції. Консолідовані продажі компанії у 2011 році становили 143,1 млрд доларів США. Штат Samsung Electronics нараховує близько 222 тис. співробітників, які працюють у 205 офісах у 71 країні світу. Компанія складається з двох окремих організацій, що координують роботу дев'яти незалежно керованих бізнес-підрозділів: Digital Media & Communications у складі підрозділів Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions і Digital Imaging; Device Solutions у складі Memory, System LSI і LCD. Завдяки успіхам Samsung Electronics у цілому ряді аспектів економічної, екологічної та соціальної діяльності компанія очолила «Індекс сталого розвитку Dow Jones» за 2011 рік серед підприємств у сфері високих технологій. Додаткову інформацію можна знайти на веб-сервері Samsung: www.samsung.com 

.

 

 

 

 

СОЦНОВОСТИ
Все новости »
Национальный фестиваль социальной рекламы ® www.socialfestival.in.ua | 2009 | nfsr@ukr.net