НОВОСТИ НФСР

 

КАЛЕНДАРЬ НФСР

 

НФСР В ПРЕССЕ

 

НФСР В ХАРЬКОВЕ

 

ПРЕСС-КОНФЕРЕНЦИИ

 
ОРГАНИЗАТОР
 

 
СООРГАНИЗАТОР
 
 
ОФИЦИАЛЬНЫЙ ПАРТНЕР

 
 
 
ПАРТНЕРЫ
 
 
 
 
 
 

ИНФОРМАЦИОННЫЙ

ПАРТНЕР

 
 
 
ФЕСТИВАЛЬ-ПАРТНЕР
 
 

Лауреати найвищої відзнаки у сфері медицини – Національної Медичної Премії

06.12.2012

Київщина, Донеччина, Львівщина та Закарпаття розповіли про своїх земляків, які стали лауреатами найвищої відзнаки у сфері медицини – Національної Медичної Премії

 

 

Серія регіональних прес-конференцій за результатами урочистої церемонії нагородження найвищою відзнакою у сфері медицини – Національною Медичною Премією – облітає найбільші міста України.

Проведення серії регіональних прес-конференцій розпочалося з прес-центру Комсомольської Правди Києва, де 25 жовтня 2012 року за участі київських лауреатів Національної Медичної Премії (далі НМП) та сприяння Київського міського центру здоров'я, відбулось обговорення пріоритетності завдань НМП. Останні полягали у піднятті соціального статусу лікаря в Україні та медика загалом.

 

 

21 листопада Закарпатський Центр здоров’я взяв на себе завдання поінформувати громадськість області про перемогу їх співвітчизника у найпрестижнішому конкурсі для медиків «Національна Медична Премія». Запросивши до участі в прес-конференції Співголову Оргкомітету НМП Сергія Сошинського, Закарпатський Центр Здоров’я долучив до участі в прес-конференції відомого закарпатського нейрохірурга, лауреата НМП у номінації «практикуючі лікарі» Володимира Смоланку, який попри зайнятість, знайшов час для представників закарпатської преси. Обговорення перемоги уродженця Ужгорода в рамках соціальної користі конкурсу завершились розглядом планів Закарпаття  у поданні гідних  кандидатів до Реєстру «ТОР100 в медицині», який стане основою для визначення майбутніх лауреатів на отримання найвищої та неупередженої відзнаки у сфері медицини.

Наступного дня, 22 листопада, за сприяння Львівського Центру Здоров’я була організована прес-конференція, на порядку денному якої відбулось обговорення факту перемоги в НМП заступник головного лікаря з медсестринства Жовківської Центральної районної лікарні, лауреат у номінації «Середній медичний персонал» Наталія Галапац. Прес-конференція зібрала навколо себе багато представників преси та професійної медичної спільноти Львівщини, які висловили бажання долучитися до формування нового реєстру кандидатів у кращі медики країни 2013 року. Також участь в прес-конференції взяли: начальник відділу організаційного, кадрового та юридичного забезпечення  ГУОЗ ЛОДА В’ячеслав Верес, Президент асоціації медсестер Львівщини Ірина Шевчук та лауреат НМП у номінації «Середній медичний персонал»,

Як зазначив головний лікар Львівського Обласного Центру Здоров’я Юрій Островерха, для Львівщини надзвичайно почесно приймати у себе організаторів першого незалежного громадського конкурсу, який щорічно відзначає кращих медиків країни. Ще приємніше усвідомлювати, що відповідно до думки авторитетного Журі та голосів більшості експертів, саме представниця медсестринства Львівщини стала одним із кращих медиків України.

Прес-центр Комсомольської правди в Донецьку зібрав навколо себе 27 листопада журналістів, яких цікавила тема обговорення заходу: «Національна Медична Премія відзначає кращих представників медичної спільноти України, якими стали лікарі Донеччини».

В присутності головного лікаря Донецького обласного центру здоров’я Володимира Удодова, Співголова Оргкомітету НМП Сергій Сошинський вручив нагороду НМП лікарю-терапевту, головному лікарю Донбаського центру паліативної медицини міста Донецьк Наталії Трифоновій, яка на думку колег була визнана кращим фахівцем, однак попри зайнятість не змога приїхати на церемонію нагородження до Києва.

Серія регіональних конференцій продовжується. На наступному тижні очікується проведення прес-конференцій у Вінниці та Дніпропетровську. Разом з цим, окрім киян, донеччан, львів’ян та закарпатців, лауреатами найвищої відзнаки у сфері медицини стали представники Волині, Тернопільщини, Івано-Франківщини, Хмельниччини, Житомирщини, Чернігівщини, Херсонщини, Чернігівщини, Запоріжчини, Луганщини, Харківщини, Одещини та Криму.

Порядок денний заходів передбачатиме обговорення проблеми зниження довіри до професії медика та системи охорони здоров’я в Україні, внесок обласних управлінь охорони здоров’я, Центрів здоров’я та НМП у її вирішення, підтримка пропагування здорового способу життя та здоров’я українців лідерами думок: лауреатами НМП  та медичною спільнотою у напрямку плідної співпраці з профспілковими осередками, а також місцевими громадами та різними гілками влади, що зацікавлені у практичному розвитку громадянського суспільства у відповідь щодо реалізації Наказу Президента України від 24 березня 2012 року № 212/2012 «Про Стратегію державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та першочергові заходи щодо її реалізації».

 

 

5 грудня 2012 року

 

Довідкова інформація: Анна Козаченко, прес-служба МБФ «Здоров’я українського народу»; +38(096)118-20-27, 2290303; press@healthup.org.ua; http://www.healthup.org.ua/

 

 

 

СОЦНОВОСТИ
Все новости »
Национальный фестиваль социальной рекламы ® www.socialfestival.in.ua | 2009 | nfsr@ukr.net